Ugen på spidsen: Gør som i Sverige - naturligvis serveres svensk kød i svenske kantiner
Øget kommunalt indkøb af lokalt produceret oksekød sikrer høj kvalitet, nyttige samfundsformål og lokale arbejdspladser, er de svenske oksekødsproducenters og kommuners erfaring med at sætte fokus på kommunernes indkøb. 24. jan 10:31 Skrevet af Claus Solhøj 0
Share article:
- Share via email
- Share to Facebook
- Share to Twitter
- Share to LinkedIn
- Print article
Billede 1 af 2
Denne artikel er normalt forbeholdt abonnenter på Kvæg Plus. Vi har valgt, at du i dag kan læse artiklen uden login.
Vi har før på denne plads rost svenskerne for en offensiv indsats for at fremme forbruget af svensk kød og i særdeleshed svensk oksekød.
Det sker gennem organisationen Svenskt Kött, som arbejder på flere fronter: Dels direkte markedsføring over for forbrugere og storkunder, dels lobbyarbejde for at fremme svensk kødproduktion i det politiske system, og endelig gennem en lang række analyser og undersøgelser, blandt andet omkring dyrevelfærd, klimabelastning og samfundsnytten ved svensk kødproduktion.
Flot arbejde!
Indsatsen bærer langt hen ad vejen bærer frugt gennem markant synlighed, stor markedsandel for svenskproduceret kød og pæne priser til landmændene, som konstant konkurrerer mod billigt importkød, da Sverige ikke er selvforsynende med kød.
Markante fordele
Nu sætter de svenske oksekødsproducenter trumf på ved at stille krav om, at der vælges svensk oksekød i alle måltider, som de svenske kommuner producerer.
Kravet kommer på baggrund af en undersøgelse, som viser, at hovedparten af det offentlige Sveriges kødforbrug er importeret kød.
Det er der ingen grund til, understreger de svenske oksekødsproducenters forening ved at fremhæve nogle fordele ved svensk oksekød: Meget lavt antibiotikaforbrug og udelukkende brugt til behandling og aldrig til forebyggelse eller vækstfremme. Korte transportafstande til slagtning. Dyrene har levet ude hele eller dele af deres liv, og mange har udført vigtig pleje af værdifulde naturarealer.
Akkurat de samme fordele, som kan fremhæves ved dansk produceret oksekød.