Jubel hos DC: Kina åbner for danske pølser

2018-02-05

Efter 10 års arbejde åbner Kina op for import af dansk varmebehandlet svinekød.

Fredag godkendte kinesiske myndigheder import af varmebehandlet grisekød fra Danmark. Det vil sige, at kineserne nu kan købe danske pølser, pålæg og skinke.

"Kina stiller meget, meget høje krav til fødevaresikkerheden, og uden dygtige landmænd og en dygtig industri ville Danmark aldrig få denne mulighed. Det er en gevinst for os alle sammen, og det er helt i tråd med vores ønske om at fokusere på forædling af fødevarerne i Danmark, inden de sendes til udlandet, fordi det giver den største gevinst", siger Esben Lunde Larsen, miljø- og fødevareminister, i en pressemeddelse fra Miljø- og Fødevareministeriet.

Danske myndigheder og landbruget har arbejdet for det i over 10 år.

"Der kan sagtens vente et endnu større potentiale på sigt, når vi ser på, hvor meget kineserne har fået øjnene op for de danske fødevarer. Det er en historisk dag for de danske svineproducenter og slagterier. Det er især deres høje niveau af fødevaresikkerhed og kvalitet, der har sikret Danmark pladsen blandt de første lande i verden, der kan sælge varmebehandlet grisekød til kineserne", siger Karen Hækkerup, adm. direktør, Landbrug & Fødevarer, i pressemeddelse.

Det kan betyde en ekstra eksportindægt på op mod 250 mio. kr. om året. Derudover kan det give flere danske arbejdspladser, da produkterne kan forarbejdes i Danmark.

Copyright © 2018
Drevet af Webnode
Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang