Hele kerner gør kalveblandingen langsommere at fordøje

2018-01-18

Himmerlands Grovvarer har udviklet en kalveblanding, hvor kernerne er ubehandlede. 17. jan 10:59 Skrevet af Peter W. Mogensen 0

Share article:

  • Share via email
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to LinkedIn
  • Print article
Ole Thorsager, Himmerlands Grovvarer, viser den nye HG Kernekalv-blanding frem. Foto: Peter W. Mogensen.

En god udnyttelse af korn kræver normalt, at det behandles med valsning eller knusning.

Men Himmerlands Grovvarer, som er med på Nutrifair-messen for anden gang, har valgt en hel anden løsning i deres nye kalveblanding HG Kernekalv.

Hverken majskorn, hvede eller havrekerner er mekanisk behandlede, og det gør i følge produktkonsulent Ole Thorsager, at stivelsen i kernerne nedbrydes langsommere, så der opnås et sundere vommiljø.

Baggrunden for at udvikle kalveblandingen med de hele kerner udsprang blandt andet af et forsøg fra USA, som fremviste ti procent højere tilvækst hos kalve, som var fodret med ubearbejdede korn.

Foruden majs, hvede og havre indeholder HG Kernekalv også lucernehø samt en proteindel presset i piller, hvor proteinet stammer fra hørfrø, raps og sojaskrå. Melasse er tilsat for at binde blandingen sammen.

Kalveblandingen, som indeholder 18 procent protein, kan købes i bigbags, i løs vægt eller små sække.


Copyright © 2018
Drevet af Webnode
Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang