Dansk Supermarked: Salget af grisekød opdrættet uden antibiotika stiger
Bilka vil have et bredt sortiment, hvorfor de har satset på at sælge danske grise, der er opdrættet uden brug af antibiotika. Selvom efterspørgslen er lav, er de tilfredse.
Et voksende antal forbrugere bliver mere bekymret over, hvad de putter i munden. Derfor har flere fået smag for kød for danske grise, der er opdrættet helt uden brug af antibiotika, også kendt som OUA-grise.
I Danmark kan specialkødet indtil videre købes i Bilka, Føtex og Lidl. Coop overvejer at hoppe med.
Hos Bilka har de solgt det i et par år. Jacob Fejerskov, head of retail, fortæller, at salget går rigtig godt, men vil ikke komme nærmere på tallet.
"Vi har et ret stort sortiment indenfor kød i vores varehus, så jeg synes også, vi skal være en af de første til at tilbyde OUA-grise. Rent volume-mæssigt er det ikke på højde med de andre kødtyper, men hver måned er der flere, der køber specialkødet. Vi er meget godt tilfredse med vores salgstal", siger han.
Den antibiotikafri kødtype koster ifølge Jacob Fejerskov 35 kr. for en pakke med 500 gram. Ved siden af det økologiske og konventionelle kød har pakken en anden emballage og speciel mærkat på, ligesom skilte i butikken fortæller, at det er anderledes kød.